Va place blog-ul?

marți, 12 iulie 2011

Turismul in Romania

Cascada Balea.
Cascada Balea, situata in Muntii Fagaras, este una dintre cele mai renumite din Romania, se afla la altitudinea de 1234 metri, iar cadere apei se face de la 68 de metri.
Lacul glaciar Balea este un adevarat monument al naturii (format in circ glaciar), avand o lungime de 360 metri, latimea de 240 metri si o adancime de 11 metri. Situat la altitudinea de 2034 metri, lacul se afla intre Defileul Oltului si Poalele Muntilor Piatra Craiului.
In timpul verii se poate ajunge cu masina iar iarna cu telecabina de la cabana “Balea Cascada”.
Din 1932, lacul si o circa 180 de hectare din jur au fost declarate rezervatie stiintifica. Trebuie mentionat faptul ca in 2006 a fost construit, in apropierea lacului Balea, primul hotel de gheata din Europa de Est.

Vara pe suprafata lacului se poate practica canotajul, in timp ce iarna, pe suprafata inghetata se poate patina, se joaca hokey sau curling.
De asemenea, de la Cascada se poate cobori cu schiurile pe un traseu de circa 10 kilometri si o diferenta de nivel de 600 de metri.

Cabana Balea Lac si Lacul Glaciar Balea se afla la altitudinea de 2034 

Posibilitati de cazare

Posibilitatile de cazare sunt multe, incepand de la locuri pentru camping si pana la pansiuni si cabane. Cert este ca la majoritatea trebuie facute rezervari din timp, deoarece sunt ocupate in toata perioada anului.

Cabana Valea cu Pesti
Situata pe malul estic al Lacului Vidraru, la altitudinea de 870 metri, cabana a fost unul din locurile de protocol folosit Nicolae Ceausescu. In prezent are 18 spatii de cazare cu 45 de locuri.
Cabana Paraul Capra – Transfagarasan.
  
Cabana Cumpana
Este situata pe malul vestic al Lacului Vidraru si dispune de 88 de locuri de cazare, restaurant cu 100 de locuri, dicoteca, teren de sport, piscina plutitoare pe Lacul Vidraru (vara). Tot de aici se pot inchiria mijloace de agrement pe lac si pot face curse de agrement cu un vaporas (100 de locuri) care asigura curse spre Casa Argesana si Cabana Valea cu Pesti.
Complex Capra – Transfagarasan.

Pensiunea Dracula
Pensiunea Dracula este situata pe traseul Transfagarasanului la circa 6 km de barajul Vidraru la si 1 km de Cetatea Poenari. Dispune de 20 camere, loc de parcare, terasa, restaurant propriu si bar.
  
Cabana Paraul Capra
Complexul Turistic Capra se afla situata la o altitudine de 1585 m si dispune de 52 locuri de cazare in 26 camere duble si restaurant cu o capacitate de 80 locuri.
Cabana Cascada – Transfagarasan.






Cabana Cascada
Se afla la baza cascadei Balea, la altitudinea de 1234 metri. Cabana ofera 80 de locuri de cazare, restaurant cu pensiune completa, bar de zi si sala de conferinte la cerere.

Cabana Balea Lac
Cabana Balea Lac este situata pe peninsula ce inainteaza in lacul glaciar Balea, la o altitudine de 2034 m. Actuala cabana a fost reconstruita in anul 2000, pentru ca cea veche a fost distrusa de un incendiu in 1995. Pe trei nivele se afla camerele duble, camere cu 4-6 locuri, camere cu 10 locuri si apartament. De asemenea, dispune de restaurant propriu si posibilitati de inchiriere a echipamentului sportiv, baby sky, scooter.




 Vila Paltinul
Vila este situata pe malul lacului Balea, la 2.044 metri altitudine, avand o capacitate de 26 de locuri in camere duble, camere de 4 locuri si apartament. De asemenea se pot inchiria echipamente sportive si se asigura asistenta montana de specialitate.
Dupa 17 ani, timp in care nu a suferit aproape nicio schimbare, Vila Paltinul, fosta vila a lui Nicolae Ceausescu se va renova si va urca la trei stele, de la doua, cate are in prezent. Noile camere vor avea inclusiv jacuzzi. Numarul de locuri de cazare va creste si el odata cu terminarea lucrarilor la cele 12 camere noi. Investitia este cifrata la peste 200.000 de euro, o parte din bani venind din fonduri SAPARD. 
Pe terasa la Cabana Balea Lac – 2034 m
Muntii Fagaras – Soseaua Transfagarasan.

Telecabina care urca pe Transfagarasan pana la cabana Balea Lac.
Soseua Transfagarasan.
Soseaua Transfagarasan.













Tunel in Trasfagarasan.  





Muntii Fagaras – Soseaua Transfagarasan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va Multumesc Pt Comentarii si pt ca ati ales Blog-ul meu o zi Placuta!!!daca doriti sa vorbim peprivat aiM_dNd@yahoo.com